Vragen? Onze medewerkers staan u graag te woord
 

Dekking Autoverzekering

Autoverzekering Dekkingen
Hieronder meer informatie over de mogelijke dekkingen van autoverzekeringen.

Dekking Autoverzekering
Autoverzekering premie berekenen, vergelijken en direct afsluiten, klik hier

 

Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)

Wanneer u een auto heeft dient u in ieder geval een WA-dekking (wettelijke aansprakelijkheid) te hebben, dit is wettelijk verplicht. Deze verzekering dekt schade die u toebrengt aan derden met uw auto of aangekoppelde caravan of aanhanger.

WA + Beperkt Casco

Wanneer u op zoek bent naar een wat uitgebreidere dekking voor uw autoverzekering, kunt u naast de WA-dekking kiezen voor een beperkt cascoverzekering. U bent dan naast het WA risico ook verzekerd voor diefstal van of uit uw auto, ruitbreuk, schade door storm en hagel, brand, joyriding en schade veroorzaakt door overstekend wild.

WA + Volledig Casco

De meest complete dekking voor uw autoverzekering de WA + volledig casco (ook wel all-risk). U bent dan ook verzekerd tegen schade aan uw eigen auto als gevolg van bijvoorbeeld een aanrijding, maar ook vandalisme.

Aanvullingen:

Naast bovengenoemde dekkingen kunt u ook kiezen voor aanvullende dekkingen.

No-claimbeschermer

Verschillende verzekeringsmaatschappijen hebben een No-claimbeschermer. Hiermee kunt u 1 schade per jaar claimen, zonder dat dit invloed heeft op de korting (Let op: het is wel van invloed op de schadevrije jaren).

Inzittendenverzekering

De autoverzekering dekt alleen schade aan uw auto en in de regel niet de schade aan de passagiers en uzelf. Een inzittendenverzekering biedt u en uw passagiers de zekerheid van extra bescherming tegen de gevolgen van een ongeval. U kunt hier kiezen voor de ongevallen inzittendenverzekering (deze biedt dekking tegen overlijden en blijvende invaliditeit) of de schadeverzekering inzittenden (biedt ook dekking tegen zaken die zich in de auto bevinden, smartegeld en derving inkomsten)  

Rechtsbijstand-dekking

De rechtsbijstandverzekering kent twee vormen :

  • Een (verhaals) Rechtsbijstandverzekering die alleen dekking biedt voor het verhalen van de schade aan uw auto die door een ander motorvoertuig is aangebracht.

  • Een volledige verkeers Rechtsbijstandverzekering geeft een uitgebreidere dekking. De dekking omvat juridische bijstand voor alle zaken waarbij u aan het verkeer deelneemt.

 

Pechhulpverzekering

U kunt kiezen voor een aantal mogelijke pechhulpverzekeringen.

Autoverzekering premie berekenen, vergelijken en direct afsluiten, klik hier

 

 

 

 
Online Autoverzekering   l   Autoverzekering Berekenen   l   Dekking Autoverzekering   l   Brommerverzekering