Vragen? Onze medewerkers staan u graag te woord
 

Dekking Bromfiets Scooter Snorfiets verzekering

Bromfietsverzekering Dekkingen
Hieronder meer informatie over de mogelijke dekkingen van uw bromfietsverzekering scooterverzekering of snorfietsverzekering.

Dekking Autoverzekering
Bromfietsverzekering | Bereken nu eenvoudig online uw premie

 

Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)

Wanneer u een bromfiets op uw naam heeft, dient u in ieder geval een WA-dekking (wettelijke aansprakelijkheid) te hebben, dit is wettelijk verplicht. Deze verzekering dekt schade die u toebrengt aan anderen met uw bromfiets. Een WA-verzekering is de verplichte basisdekking voor uw bromfietsverzekering, uiteraard is de premie voor deze dekking ook het laagst.

WA + Beperkt Casco

Wanneer u op zoek bent naar een wat uitgebreidere dekking voor uw bromfietsverzekering dan kunt u naast de WA-dekking ook een beperkt cascoverzekering afsluiten. U bent dan onder andere ook verzekerd voor diefstal van uw bromfiets.

WA + Volledig Casco

De meest complete dekking die u kunt afsluiten is de WA + volledig casco (soms ook wel genoemd all-risk). U bent dan ook verzekerd tegen schade aan uw eigen bromfiets als gevolg van bijvoorbeeld een aanrijding, maar ook vandalisme.

Aanvullingen:

Naast bovengenoemde dekkingen kunt u ook kiezen voor aanvullende dekkingen.

Ongevallen Opzittendenverzekering

De autoverzekering dekt alleen schade aan uw bromfiets en in de regel niet de schade aan de passagiers en uzelf. Een Ongevallen Opzittendenverzekering biedt u en uw passagiers de zekerheid van extra bescherming tegen de gevolgen van een ongeval. Deze biedt dekking tegen overlijden en blijvende invaliditeit.

Verhaalsrechtsbijstand

Een Verhaalsrechtsbijstandverzekering biedt dekking voor het verhalen van de schade aan uw bromfiets die door een ander motorvoertuig is aangebracht. Indien u een volledig casco bromfietsverzekering heeft, wordt uw schade door uw eigen verzekeringsmaatschappij verhaald. Indien u echter alleen een WA of een WA+beperkt casco dekking heeft, dient u zelf de aan u toegebrachte schade bij de tegenpartij te verhalen. Met een Verhaalsrechtsbijstanddekking kunt u het verhalen met een gerust hart overlaten aan de verzekeringsmaatschappij.

Bromfietsverzekering | Bereken nu eenvoudig online uw premie

 

 

 

 
Online Autoverzekering   l   Autoverzekering Berekenen   l   Dekking Autoverzekering   l   Brommerverzekering